Voor jonge, snelgroeiende en vernieuwende bedrijven die op zoek zijn naar nieuw kapitaal wordt een nieuw investeringsfonds in het leven geroepen: het Dutch Venture Initiative-2 fonds. Dat maakt minister Henk Kamp van Economische Zaken vandaag bekend.

Geld voor mkb’ers

Het Europees Investeringsfonds (EIF) en het ministerie van Economische Zaken stoppen elk € 100 miljoen in het fonds. Het is de bedoeling dat institutionele beleggers nog eenzelfde bedrag bijleggen. Het ministerie hoopt dat met steun van de markt uiteindelijk tot € 1,2 miljard zal vrijkomen voor deze mkb’ers.

Snel groeien

‘Om snel te kunnen groeien is het van belang dat deze bedrijven over voldoende investeringskapitaal kunnen beschikken’, aldus Kamp. Met dit Dutch Venture Initiative-2 fonds wordt volgens hem een bijdrage geleverd de komende jaren aan ‘een gezonder financieringsaanbod’.

Voorganger was succesvol

De voorganger van dit fonds was succesvol, aldus de bewindsman. Dat werd in 2013 opgericht en bevatte € 205 miljoen. Het fonds trok andere particuliere investeerders aan waardoor totaal aan € 1,2 miljard aan investeringskapitaal vrijkwam, meldt het ministerie.

Bron: Elsevier Nextens